Оваа девојка во ист ден ги гледа најубавите и најстрашните работи на светот

Кога живеете во шумите на Амазон, опкружени сте со најубавата глетка на светот. Поради економски причини и експанзија на нафтената индустрија, овој прекрасен дел од  светот полека се уништува. Оваа девојка од Еквадор секојдневно гледа како единствената природа исчезнува.Локалните власти го дозволуваат  уништувањето на шумите во Амазон, а доаѓањето на нафтените компании го оправдуваат со тоа што производството на нафта ќе значи спас од сиромаштијата.
Оваа девојка, која е вљубена во  природата, тврди дека тоа  никако нема да значи  подобр живот за нејзините сонародници. Уништувањето на природата има спротивно значење, губење на живот.
Луѓето во шумите на Амазон и сега живеат  во многу лоши услови, без здравствена нега и без право на образование. Доаѓањето на нафтените компании за нив ќе значи чекор назад.Локалните власти го дозволуваат  уништувањето на шумите во Амазон, а доаѓањето на нафтените компании го оправдуваат со тоа што производството

Пронајдете не на следниве мрежи: