Оваа феноменална купка ги симнува килограмите,ја подобрува циркулацијата и ги зајакнува нервите и мускулите,а се што ви треба е ОВАА ефтина состојка

Погледнете која купка е здрава за вашето тело и како да ја направите.Лековито и природно,со долга традиција позади себе.Многу култури користат горка сол веќе со милениуми,поради големите предности во отстранувањето на штетни материи од телото,како и за градинарство и чистење во домот.
Оваа сол е различна од другите бидејќи содржи чисто минерално соединение од магнезиум и сулфат,од кои и двата пружуваат силни здравствени предности и ги исфрлаат штетните организми од организмот.
Лесно се апсорбира низ кожата и влегува во крвотокот.Кожата е порозна мембрана која ја апсорбира и ги отстранува штетните материи.Кога се додава во купката,горката сол го стимулира процесот познат како обратна осмоза,каде што телото се чисти од сите штетни материи и ги впива магнезиумот и сулфатот.
Магнезиумот е добар за повеќе од 325 ензими,го ублажува воспалението,ја подобрува функцијата на нервите и мускулите и ја регулира циркулацијата во целото тело.
Сулфатот е потребен за здрава кожа,нервно ткиво и зглобови.Оваа мешавина ги дава потребните протеини неопходни за мозокот и зглобовите.Користењето на купката од горка сол помага да се намали болката во мускулите,атлетското стопало,исеченици,ја лечи хроничната болка и го балансира сулфурот во телото.
Пред користење на оваа сол морате да се консултирате со лекар.
За ова ви е потребно 40 минути: на телото му е потребно 20 минути да ги елиминира штетните материи и уште 20 да ги апсорбира минералите од водата.Во топла вода додајте горка сол во количините кои се напишани долу.
Деца до 27 кг: пола чаша сол
Луѓе помеѓу 27-45 кг: една чаша сол
Помеѓу 45 и 68 кг: една ипол чаша сол
Помеѓу 68 и 90 кг: две чашо сол
А на секои 22кг по уште половина чаша
Како би ги зголемиле предностите на антиоксидантите од купката,додадете половина чаша маслиново масло,бидејќи е здраво за кожата и содржи полифеноли.
Избегувајте го сапунот бидејќи ќе ви го попречува процесот на исфрлање штетни материи и делувањето на минералите.Многу култури користат горка сол веќе со милениуми,поради големите предности во отстранувањето на штетни материи од телото,како и за градинарство и

Пронајдете не на следниве мрежи: