Оваа фотографија пред 16 години го ОБИКОЛИ СВЕТОТ: Денес, ова бебенце изгледа вака!

Loading...

Оваа фотографија пред 16 години го обиколи светот. На 19 август 1999 година медицинскиот тим во Нешвил изврши операција на бремената Џули Армас – односно на 21 недела старото бебе во нејзиниот стомак.Пред раѓањето на бебето му беше дијагностицирано „Спина бифилда“ – деформација на `рбетниот столб. За да го корегираат тоа, лекарите се решија за операција пред раѓање.
Фотографијата која беше снимена во таа прилика го обиколи светот. Малото момче го фати прстот на докторот кој го оперирал. Момчето е родено на 2 декември 1999 година.
Денес, Семјуел има 16 години и користи апарат за потколеници и потребна му е инвалидска количка за поголеми дестинации. Инаку, тој може да прави сѐ што прават и нормалните тинејџери на неговата возраст. Сака да плива и да игра кошарка.
Пред раѓањето на бебето му беше дијагностицирано „Спина бифилда“ – деформација на `рбетниот столб. За да го корегираат тоа, лекар

loading...