Оваа грешка со мобилниот скоро СИТЕ ја прават: Делува банално, но може да УБИЕ!

Loading...

Според истражувањето на Pew Internet Project, дури 44 отсто од луѓето не се одделуваат од мобилните телефони дури и кога одат на спиење. Но, таа навика може да ги доведе во голема опасност.Полицајци од Њујорк предупредуваат дека навиката за оставање на мобилен телефон под перница треба веднаш да се менува, а фотографии објавени од корисници на Твитер дефинитивно ќе ве убедат уште вечерва мобилниот телефон да го ставите подалеку од креветот.
На фотографиите се прикажани изгорени перници и душеци по експлозија на мобилни телефони, а во Англија една девојка се здобила со тешки изгореници.
Не смеат да бидат покриени
Полицијата предупредува дека мобилните во текот на ноќта да не ги оставате под перница или приклучени на полнач.
Многумина не ги читаат прирачниците добиени со телефоните, но наведено е предупредување дека мобилниот уред не би требало да биде прекриен со нешто што значајно може да влијае на протокот на воздух, бидејќи тоа може да влијае врз работата на телефонот и претставува можен ризик од пожар или експлозија – што би можело да доведе до тешки телесни повреди или материјална штета.Полицајци од Њујорк предупредуваат дека навиката за оставање на мобилен телефон под перница треба веднаш да се менува, а фотографии објавени од кор

loading...
Loading...