Оваа направа брои колку сте испиле

Loading...

Дали се сеќавате на минатата ноќ? Не, нели? Затоа што пак сте пиеле. Но најважното прашање после бурна пијана ноќ е колку сте испиле.Дали се сеќавате на минатата ноќ? Не, нели? Затоа што пак сте пиеле. Но најважното прашање после бурна пијана ноќ е колку сте испиле .
Овој ист проблем го мачеше и студентот од MIT, Dhairya Danda, кој на забава минатата година бил толку пијан што бил во несвест кога завршил во болница.
Според него, тој не бил ни свесен колку пијалоци испил (на некои така му е секој ден), па знаејќи за неговиот проблем со алкохолот направил систем кој во иднина ќе го алармира кога да престане со пиење, се разбира доколку сака да ги избегне проблемите кои настануваат со прекумерно пиење. 
Dand стави парче на електроника во проѕирна обвивка која личи на коцка мраз, која за секој различен пијалок се пали LED светло и покажува различна боја. Направата ја направил толку совршена со што истата може да испрати порака до неговиот пријател кога е време да престане со пиење.
Повеќе на GSM.mk
 Дали се сеќавате на минатата ноќ? Не, нели? Затоа што пак сте пиеле. Но најважното прашање после бурна пијана ноќ е колку сте испиле .
Овој

loading...
Loading...