Овие деца многумина научија на важна лекција: Деца од африканско племе го посрамија целиот свет!

Еден антрополог им предложил игра на деца од едно племе во Јужна Африка. Имено, тој ставил корпа полна со  овошје покрај еден столб и им рекол на децата дека оној кој прв ќе дотрча до корпата ќе го освои тоа овошје.Децата се согласиле на играта. Но, кога им  дал знак да почнат да трчаат, сите деца  се фатиле за раце и трчале  заедно, а потоа седнале  околу корпата и заедно уживале во овошјето.

Кога изненадениот антрополог ги запрашал зошто трчале заедно, кога еден од нив можел да победи и сам да го јаде овошјето, тие му  одговориле:
„Како може еден од  нас да биде среќен, ако останатите се тажни?Децата се согласиле на играта. Но, кога им  дал знак да почнат да трчаат, сите деца  се фатиле за раце и трчале  заедно, а потоа сед

Пронајдете не на следниве мрежи: