Овие ДОМАШНИ навики привлекуваат СИРОМАШТИЈА, БОЛЕСТ и ПРОБЛЕМИ!

Loading...

Нередот штетно влијае на основните животни функции во некој простор. Филозофијата на живеење според фенг шуи препорачува одредени зони во станот да се исчистат и да продолжат да се одржуваат уредни и чисти.Концепцијата на чистота во филозофијата на фенг шуи подразбира и генерално средување: сортирање на работите така што сите ќе имаат свое место, поправка на расипаното, фрлање на непотребното, неупотребливото и се што не е во функција, што не ни се допаѓа или не го користиме подолго време.
Нередот влегува во човечкото биогенетско поле, предизвикува неорганизирано, хаотично размислување, а последично и еден проблем за друг. Навиката да чуваме, складираме и собираме непотребни работи кои не ги користиме укажува на тоа дека длабоко во себе имаме навика да чуваме страв, тага, незадоволство, грижа. На тој начин праќаме пораки до својот мозок и живот: дека не веруваме во утре и дека сметаме дека новото и подоброто не е за нас.
Се додека материјално и емоционално се држиме до старите бескорисни чувства, нема да има место за нови можности.
Тенденцијата за пренатрупаност на просторот поврзана е со инстикт на самозаштита и оградување од другите со чувство на несигурност.
Што навистина ни е потребно да се чувствуваме среќно и сигурно и колку сме свесни дака токму наголемувањето на работи не спречува да го постигнеме тоа
Работите под креветот силно ќе го пореметуваат нашето здравје, а потребата работите да се редат на полици ќе предизвикаат постојан страв од нешто неочекувано.

Кога ќе го пренатрупаме центарот, североистокот и југозападот од својот простор, тогаш сме премногу загрижени за своето здравје и најчесто ги загрозуваме функциите на желудникот или слезината.
Нередот на запад или северозапад често ќе не става во конфликтна ситуација поради неконтролираноста, а белите дробови и дебелото црево стануваат чувствителна точка.
Пренатрупаниот север ги ограничува нашите потенцијали, не спречува јасно да ги изразуваме своите чувства, носи стравови и проблеми со бубрезите.

Истокот и југоистокот ќе предизвикаат неодлучност, конфузија, потиснат бес, но и дисфункција на црниот дроб, тенкото црево и имунолошкиот систем.
Не се работите поради кои животот стагнира, туку ставот на чување и задржување. Кога нешто чуваме, всушност размислуваме за потреба, сиромаштво, веруваме дека утре тоа ќе ни недостига и дека нема да можеме да ги исполниме тие потреби.Концепцијата на чистота во филозофијата на фенг шуи подразбира и генерално средување: сортирање на работите така што сите ќе имаат свое место, попр

loading...
Loading...