Овие точки на телото НАЈМНОГУ „ГИ ПАЛАТ“ мажите и жените!

Mожеби мислевте дека знаете се за ерогените зони но едно неодамнешно истражување направи изненадувачки список на најчувствителни места на телото кај мажите и жените.Ерогените зони имаат доста важна улога во заведувањето и предиграта, со оглед на тоа дека со нивната стимулација мажите и жените најбргу „се палат“.
Можеби мислевте дека вашето познавање на слаби точки кај партнерот се на завидно ниво, но истражувањата кои неодамна се направени покажуваат на некои нови нивоа, интересни откритија кои би можеле да ве изненадат.
Многу луѓе кога ќе помислат на ерогени зони во главата им се вртат бакнежи по вратот.
Точно е дека вратот е една од најчувствителните зони, но на телото постојат многу исти или слични места кои се хиперсензитивни а кои се во потполност запоставени.
Ова е списокот на ТОП 10 ерогени зони според машкото и женското мислење. По ова ќе знаете на кој дел од телото на вашиот партнер треба најмногу да му посветите внимание…

 
Жените сакаат допири по:
Клиторисот
Вагината
Усните
Предниот дел на вратот
Брадавиците
Долниот дел на грбот
Градите
Внатрешниот дел на бутовите
Задниот дел на вратот
Ушите
Мажите сакаат допири по:
Пенисот
Усните
Тестисите
Внатрешниот дел на бутовите
Предниот дел на вратот
Брадавиците
Задниот дел на вратот
УшитеЕрогените зони имаат доста важна улога во заведувањето и предиграта, со оглед на тоа дека со нивната стимулација мажите и жените најбргу „се

Пронајдете не на следниве мрежи: