Овие три работи ќе ја уништат секоја љубовна врска

Loading...

Паровите многу често во кавгите се обидуваат да бидат што посурови, наместо да се сконцентрираат на тоа мирно да го решат проблемот.1. Не знаеш да кажеш извини
Доколку во твојот речник овој збор не постои, тоа може да биде голем проблем за вашата врска. Паровите многу често во кавгите се обидуваат да бидат што посурови, наместо да се сконцентрираат на тоа мирно да го решат проблемот. Исто така, доколку на забораваш ништо, кога се кавгите во прашање, биди сигурна дека таквиот однос нема да трае засекогаш.
2.Премногу очекуваш
Нереалните очекувања се многу чести, и кај мажите и кај жените, а резултат се идеализирањата. Можеби звучи грдо, но не постои нешто такво, како што е совршената врска ниту пак читање на мислите. Затоа комуникацијата е најважна. Дај му до знаење што ти смета и не заборавај дека и тој има право на тоа.

3. Споредување
Тој никако не треба да те споредува со својата поранешна, но и ти него со останатите, за кои сметаш дека се подобри. Како прво тоа не е убаво, а второ, тоа и ќе влијае на неговата самодоверба, што кога тогаш ќе доведе до големи проблеми. Пуштете ги другите и сконцентрирајте се само на вашиот однос.
 1. Не знаеш да кажеш извини
Доколку во твојот речник овој збор не постои, тоа може да биде голем проблем за вашата врска.

loading...
Loading...