Овој џин од Исланд е најсилниот човек на планетата!

На натпреварувањето за најсилен човек во Европа, Исланѓанецот Бенедикт Магнусон постави нов светски рекорд во powerlifting, поточно во дисциплината мртво кревање, кој сега изнесува 461 килограми.Да потсетиме, мртвото кревање е техника со која тегот од подот се крева до половината.
Интересно беше тоа што Магнусон бил толку среќен поради резултатот, што дури заборавил да даде интервју.
Погледнете:Да потсетиме, мртвото кревање е техника со која тегот од подот се крева до половината.
Интересно беше тоа што Магнусон бил толку среќен пор

Пронајдете не на следниве мрежи: