Овој град се наоѓа среде пустина. Убавината како да не е од овој свет!

Хуакакина е мало село во југозападен Перу. Ова е вистинска мала оаза, и тоа во буквална смисла на зборотХуакакина е изградена околу мало природно езеро среде пустина. Величенственото село го опкружуваат жолти дини, а самото село е прилично зелено. Во последно време, им стана омилено место на многу туристи, кои таму одат поради прекрасниот пејсаж и сурфањето по песочните дини.
Легендата вели дека лагуната е создадена кога еден млад ловец фатил стара принцеза. Таа успеала да пбегне, но оставила канта вода, која подоцна станала лагуна. Додека бегала, нејзината наметка се виорела на ветрот и создавала песочни дини. Локалното население и денес верува дека принцезата живее во оазата како сирена.
Погледнете ги убавините на ова мало село во видеото

Huacaching – The Desert Town Built around a… by playchannelХуакакина е изградена околу мало природно езеро среде пустина. Величенственото село го опкружуваат жолти дини, а самото село е прилично зелено. Во

Пронајдете не на следниве мрежи: