Овој орман е стар повеќе од 200 години. Но, погледнете што сѐ може да направи!

Loading...

Овој орман е стар над 200 години и тоа е далеку едно од најголемите остварувања на европското производство на мебел. Тој беше во сопственост на кралот Фредерик Вилијам II и сега може да се види во Метрополитен, Музејот за уметност во Њујорк.Ова навистина уникатно парче мебел е дело на работилницата на Абрахам (1711-1793) и Дејвид Роентген (1743-1803). Орманот има многу механизми кои му дозволуваат автоматско отворање на врати и фиоки со едно притискање на копчето.
Орманот оригинално е сместен во Музејот Кунстгеверме од Берлин, но беше пренесен во Музејот Метрополитен за изложба.
Погледнете го ова уникатно парче мебел.Ова навистина уникатно парче мебел е дело на работилницата на Абрахам (1711-1793) и Дејвид Роентген (1743-1803). Орманот има многу механизми кои му

loading...
Loading...