Паднал во водите на Дунав и исчезнал

Четириесет и осум годишен маж паднал во водите на реката Дунав заедно со скелето на кое се наоѓал, додека го бојадисувал „Мостот на пријателството“ во романскиот град Гиургиу.Полицајците и пожарникарите трагаат по работникот, кој ја бојадисувал металната конструкција.
„Мажот бил дел од поголема група работници, кои ја чистеле и бојадосувала металната конструкција на „Мостот на пријателството“. Од непознати причини скелето се откачило и тој паднал од него во водите на Дунав, каде исчезнал“, изјави портпаролот на Окружниот полициски инспекторат во Гиургиу, Кристијан Шуца.
Според првичните информации, скелето паднало поради силниот ветер.Полицајците и пожарникарите трагаат по работникот, кој ја бојадисувал металната конструкција.
„Мажот бил дел од поголема група работн

Пронајдете не на следниве мрежи: