Паника во Албанија: Страв од Србите после руската демонстрација на моќ!

Јасно е дека Србија би можела да го смени својот пристап, ако руската експанзија продолжи, рече пратеникот Бен Блуши.ТИРАНА – Членови на албанскиот парламент изразија загриженост во врска со воената интервенција на Русија во Крим, бидејќи како што велат, тоа би можело да ја инспирира Србија да се откаже од сегашната политика и да ја загрози стабилноста на Балканот.
“Ова може да се одрази и на Балканот, јасно е дека Србија би можела да го смени својот пристап, ако руската експанзија продолжи”, рече пратеникот Бен Блуши.
Тој отиде толку далеку што се запраша на кои се начини руската воена интервенција ќе ја трансформира самата Европска унија и дали тоа би можело да влијае на напорите на Албанија да стане членка во ЕУ. Пратеникот Еди Рама го побарал дури и извештајот на министерот за одбрана на Албанија во врска со улогата на државата како членка на НАТО во ова, како што рече тој, изменети околности.ТИРАНА – Членови на албанскиот парламент изразија загриженост во врска со воената интервенција на Русија во Крим, бидејќи како што велат, тоа би мо

Пронајдете не на следниве мрежи: