ПЕКАРКАТА од „Лажливо лето ’68“: Вака денес игледа Јагодинка Симоновиќ

Loading...

Улогата во “Varljivo leto '68″сама ја бирав, само барав од Горан Паскаљевиќ Јагодинка да пее мексиканска песна и да има низок акцент, вели Драгана Варгиќ.Нејзината улога на пекарка Јагодинка Симоновиќ, во филмот “Varljivo leto '68” сигурно сите ја паметите. Најмногу по сцената која го обележа култниот филм кога Драгана и Славко Штимаќ, имаа интимен однос во пекарата.
– Улогата во “Varljivo leto '68″сама ја бирав, само барав од Горан Паскаљевиќ Јагодинка да пее мексиканска песна и да има низок акцент. Зошто незнам, нешто во тоа ми се допадна. Славко е исклучителен актер и прекрасен другар. Лесно е да се снима со него, бидејќи нема опасност од баналности.Доста работев со Мирослав Жутиќ, од него научив што е љубов кон јазикот, прецизност, актерски израз и зошто личната скромност е важна. Миша беше фантастичен и несебичен партнер, голем актер кој на сцена секогаш се даваше – неодамна раскажа актерката.
Погледнете како денес изгледа Драгана Варагиќ.

Нејзината улога на пекарка Јагодинка Симоновиќ, во филмот “Varljivo leto '68” сигурно сите ја паметите. Најмногу по сцената која го обележа култнио

loading...
Loading...