ПЕКОЛ: Сите се вознемерија – Од 1-ви ноември ќе наплаќа за користење на Фејсбук?!

Loading...

Според најновите вести кои ги објави сајтот „National Report“, Фејсбук од 1-ви ноември ќе воведе месечна претплата од 2,99 долари. Но, дали тоа навистина е така?На интернет постојано кружат вести дека Фејсбук наскоро ќе почне да ги наплатува услугите на корисниците на месечно ниво. Не грижете се, во прашање нормално е лажна вест.
Најновата информација од овој тип ја објави сајтот „National Report“, а во неа пишува дека најпопуларната социјална мрежа на светот од 1-ви ноември ќе почне да наплатува по 2.99 долари месечно на сите корисници за негово коростиње.
Целата приказна е толку реално смислена, што сите без размислување, поверуваа во неа:
– По тешкото и долго размислување за оваа одлука, сепак сме приморани да ги наплаќаме услугите бидејќи Фејсбук би можел да престане да постои – стои во тој натпис.
Оваа измама предлага сите да протестираат против Фејсбук користејќи хаштаг #FacebookMonthlyFee. Доколку видите дека некој го користи овој хаштаг би било добро да му кажете дека станува збор за измама, и дека интернет гигантот нема да додава никаков вид на претплата. На интернет постојано кружат вести дека Фејсбук наскоро ќе почне да ги наплатува услугите на корисниците на месечно ниво. Не грижете се, во прашање

loading...
Loading...