Пелистер со Бразилец ќе „атакува“ на повисоки позиции

По успешната приказна со Мажаду Жуниор и Адриано Миранда, Битолски Пелистер тргнува по нова бразилска фудбалска атракција, Де Фонсека – Жуниор.
22-годишниот Жуниор доаѓа од бугарски Литекс, а овој трансфер е само потврда за одличните релации меѓу македонскиот и бугарскиот тим, да потсетиме дека и во минатото успешните бразилци кои претходно ги споменавме беа позајмени токму од бугарски Литекс.
Жуниор е напаѓач и се чини дека Пелистерци ќе атакуваат мошне офанзивно во новата сезона во Првата Македонска фудбалска Лига каде изборија опстанок.
Извор: sportefe.com.mkПо успешната приказна со Мажаду Жуниор и Адриано Миранда, Битолски Пелистер тргнува по нова бразилска фудбалска атракц

Пронајдете не на следниве мрежи: