Пет причини зошто да не пиете кафе

Денешниот свет наметнува доста стрес, фрустрации и често не тера да го менуваме сонот со кафе. Меѓутоа, по некое време вашето тело ќе почне да ви праќа закаснети реакции на ваковиот начин на живот.
Доколку сте размислувале да го замените кафето со чај, овие пет причини можат да ве охрабрат.
-Кофеинот во кафето го зголемува нивото на катеколамин, кој го поттикнува високиот крвен притисок.
-Со навикнувањето на кофеин се намалува чуствителноста на инзулинот што им отежнува на клетките правилно да реагираат на шекерот во крвта.
-Нефилтрираното кафе има најголем дел на корисни антиоксиданси, но во истиот момент доведува и до највеќе дитерпен во вашиот организам кој го зголемува нивото на триглицериди како и ЛДЛ и ВЛДЛ холестерол. 
– Благотворната хлорогенична киселина која може да ја одложи апсорпцијата на глукоза во цревата исто така може да го зголеми ризикот од кардиоваскуларни болести.
-Кафето може да биде причина поради киселини и потешкотии во желудникот .Меѓутоа, по некое време вашето тело ќе почне да ви праќа закаснети реакции на ваковиот начин на живот.
Доколку сте размислувале да го замен

Пронајдете не на следниве мрежи: