Пет работи кои не сте ги знаеле за бананите!

Loading...

Дали некогаш запрашале зошто сите банани изгледаат така слично и имаат ист вкус. Сите комерцијални банани се клонови
Генетски сите банани се идентични.
Бананите се природно радиоактивни
Бананите се природен извор на радиоактивен изотоп. Иако се радиоактивни, шансите да ве убијат се еднакви на нула.
Бананите не раснат на дрво
Бананите не раснат на дрво, тие раснат од коренести структури. Станува збор за долгогодишна билка.

 
Бананата е една од првите билки кои почнале селективно да се одгледуваат
Модерната банана се разликува од оваа разлика.
Бананите се една од најважните намирници во светот!
Иако секојдневно се конзумираат во светот, бананите се особено важни во источна Африка каде што се главен извор на храна. 
 Сите комерцијални банани се клонови
Генетски сите банани се идентични.
Бананите се природно радиоактивни

loading...
Loading...