Пет тајни за перење облека кои вработените во хотелите ги користат

Loading...

Откриваме тајна за перење на облеката со која се служат работниците во пералните од хотелите, за да добиете безспрекорен изглед на алиштата.Идеално е машината да ја наполните до 80%. Ако ставите голема количина облека, нема добро да се испере. Исто така, ако во бубањот има малку облка, тој брзо ќе се оштети поради механичкото делување.
За да се изврши дезинфекција и да се отстрани валканоста, температурата на водата од 40 до 60 степени се смета за оптимална. Перењето со ладна вода не може да уништи бактерии од постелнината и пешкирите, а врелата вода ги оштетува.
Наместо омекнувач кој со текот на времето алиштата ги прави груи, вработените во хотелите користат оцет. За време на перењето додаваат 100 милилитри оцет за облеката да биде мека и да се избегнат траги од детергентот.
Експертите советуваат дека доколку е возможно, облеката да се суши на отворено, под сонце. Ако сепак мора да користите машина за сушење, ставете во бубањот тениско топче и пешкирите ќе бидатмеки.
За да го продолжите рокот на траење на вашата машина, неколку пати годишно да ја вклучите на 90 степени, празна со додавање на оцет и лимонтус и ќе биде како нова.Идеално е машината да ја наполните до 80%. Ако ставите голема количина облека, нема добро да се испере. Исто така, ако во бубањот има малку облка,

loading...