Пијте вода на гладно

Loading...

Денес во Јапонија е популарно пиење вода секое утро непосредно по будењето и станувањето. Покрај тоа, научните тестови ја докажале исправноста на оваа постапка. Од страна на Јапонското медицинско здружение третманот со вода е докажан како успешен за старите и сериозно болните лица, како и за модерните болести и тоа како 100% успешен за следните болести: главоболка, болки по телото, срцевиот систем, артритис, тахикардија (брза работа на срцето), епилепсија, зголемена дебелина, бронхијална астма, туберкулоза, менингитис, болести на бубрезите и уринарниот тракт, повракање, гастритис, пролив, хемороиди, шекерна болест, тврда столица, сите очни болести, рак на материцата и менструални растројства, болести на уво, нос и грло.
Пиење ладна вода
Текстов сто следи се однесува на тие сто пијат студена вода со оброците. Добро е да се испие една чаша студена вода по оброкот. Но, студената вода ке ги стврдне мрсните материи во самошто изедената храна. Со тоа ке се забави варењето на храната. Кога ваквата “каша” ке реагира со стомачните киселини, ќе се разложи и ке се апсорбира низ гастоинтестиналниот тракт побргу од цврстата храна. Тоа на некој начин ке ги оптовари цревата. Набргу ова ке се претвори во маснотија, што ќе води до рак. Најдобро е по оброкот да се пие топла супа или топла вода.
Срцев напад
Сериозна белешка во однос на срцевиот напад (инфарктот). Треба да се знае дека симптомите за срцев напад не се секогаш преку болки во левата рака. Треба да се води сметка за болките во вилицата. При срцев напад никогаш не се добиваат прво болки во градите. Мачнина (гадење) и интензивно потење исто така претставуваат општи знаци.
60% од луѓето што имале срцев напад додека спиеле не се разбудуваат. Болка во вилицата може да Ве разбуди и од длабок сон. Внимавајте на овој знак. Колку што повеке знаеме за ова, толку поголеми ни се шансите за преживување.
 Денес во Јапонија е популарно пиење вода секое утро непосредно по будењето и станувањ

loading...
Loading...