Состојки:
Помало парче бело месо
Мала главица кромид
Една лажичка зачин
200мл вода
50 мл масло
150гр младо сирење
3 лажици сусам
Магдонос
½ лжичка ленено семе
300-400 гр тестенини
Подготовка:
Кромидот исецкајте го, па заедно со водата, маслото и сецканото бело месо ставете да се динста. Кога водата ќе испари и месото би требало да биде готово.
Сварете ја тестенината, а настрана пропржете го сусамот и оставете го да се излади.
Во поголем сад ставете го месото. Ако парчињата се големи, исечете ги на помали.
Не го ставајте кромидот и маслото, ставете само онолку колку што ќе остане на месото. Врз месото додадете го сирењето на парчиња и тестенината, па се посипете со сусамот, ленот и магдоносот. Лесно промешајте за да се соединат вкусовите.Состојки:
Помало парче бело месо
Мала главица кромид
Една лажичка зачин
200мл вода
50 мл м