Пилешко во сос од крем сирење: Малку необична подготовка, многу добар резултатСостојки:
500г пилешки шницли
100г солени крекери
2 лажици пармезан
100мл супа
200гр крем сирење
3 чешниња лук
лажичка сецкан власец
сол
бибер
Подготовка:
Во кеса за замрзнување ставете ги крекерите, па поминете неколку пати со оклагија преку нив за да ги столчите. Помешајте ги со пармезанот.
Пилешкото посолете го и побиберете, па извалкајте ја во мешавината од крекери и пармезан. Испржете ги шницлите во масло, а откако ќе ги извадите од тавата држете ги на топло.
Во истата маснотија додадете ја супата, крем сирот, сецканиот лук и власецот. Гответе неколку минути додека смесата не згусне малку, а потоа полијте го месото.
Можете да користите и веќе готов крем сир со зачински билки, а власецот можете да го замените со магдонос.
Состојки:
500г пилешки шницли
100г солени крекери
2 лажици пармезан
100мл супа
200гр крем