Штеди и јади добро! Употребете го бајатиот леб на најдобар начин…Состојки:
1 векна бајат леб
300 гр кашкавал по избор
3 јајца
1 чаша павлака
1 чаша кисела вода
1 чаша млеко
Сусам
Сол
Подготовка:
Исечете го лебот на кришки, па со пола леб прекријте го дното на намастеното тавче, за меѓу кришките да нема дупки. Направете прелив од кашкавалот и едно јајце па со тоа премачкајте го лебот во тавчето.прекријте ја другата половина со лебот, па прелијте со мешавина од млеко, киселата вода и павлаката со 2 јајца. Оставете да одстои половина час. Посолете со сусам и испечете во претходно загреана рернаСостојки:
1 векна бајат леб
300 гр кашкавал по избор
3 јајца
1 чаша павлака
1 чаша к