Планот на Путин за Украина во САМО ЕДНА РЕЧЕНИЦА!

Loading...

Планот на Путин е со федерализација да создаде автономија во едниот дел на територијата на внатрешна Украина, секако тоа би влијаело на цела земја. Моменталниот прекин на огинот во Украина се одржува, но политичкиот компромис и решението се уште далеку. 
Јуриј В. Лутшенко, клучниот советник на украинскиот претседател Порошенко вели создавањето на специјален автономен регион на истокот бил „канцероген тумур во украинскиот организам“.
Додал дека и Украина ќе ги отвори вратите дури и за сепаратистите од Донбаск, кога животниот стандард ќе им биде доволно привлечен, а за возврат ќе мора да живеат во „европски уредената Украина“. 
Сепак на Путин многу работи му одат во полза, од економијата на Украина па се до истрошеноста на украинската војска. 
-Целта на Путин, помеѓу другото може да биде и замрзнување на спорот со Киев, кое би резултирало со отцепување, поточно со независност и автономија на југоисточниот дел на Украина, и секако поврзување на Русија и Крим. Другата опција е влошување на воената состојба.- вели Александар Барунов. Моменталниот прекин на огинот во Украина се одржува, но политичкиот компромис и решението се уште далеку. 
Јуриј В. Лутшенко, клучниот

loading...
Loading...