Почесен оскар за единствената Анџелина Џоли

Loading...

Најпознатата светска холивудска актерка Анџелина Џоли ќе добие престижна награда на церемонијата на доделување на Оскарите во 2014-та година, објавуваат американските медиуми. Анџелина Џоли со сигурност заслужува да добие почесен Оскар, за нејзините улоги во филмовите како и за нејзината хуманитарна работа во загрозените подрачја вo земјата. 

“Академијата разликува и почестува најмногу личности кои дале значаен придонес во својата сфера на активност”, посочи нејзината претседателка Шерил. 

Освен со работата во кино Анџелина Џоли е позната по својата хуманитарна дејност. Таа е амбасадор на добра волја на Високиот комесаријат на ОН за бегалци и е турнеи десетици држави кои страдаат од хуманитарни катастрофи.
Освен тоа таа има формирано неколку добротворни фондации што уште еднаш покажува дека овој Оскар е залужен да биде во нејзина сопственост.
Анџелина Џоли со сигурност заслужува да добие почесен Оскар, за нејзините улоги во филмовите како и за нејзината хуманитарна работа во загрозените

loading...
Loading...