Почетната цена на мексиканскиот Инферно ќе биде 2,14 милиони долари

Loading...

Група мексикански инженери и дизајнери се готови со ограниченото производство на суперавтомобилот The Inferno со моќност 1400 КС, чиј прототип беше прикажан кон крајот на 2015 година.Автомобилот е изработуван во текот на седум години, а на крајот од развојниот процес доаѓа и Италијанецот Антонио Ферајоли, кој претходно бил вклучен во создавањето на ексклузивните Lamborghini Veneno, Reventon и Asterion. Не е ни чудо што Inferno изгледа вака.
Дизајнот е навистина импресивен, но поинтересно е материјалот од кој е изградено самото купе. Користен е пенометал врз основа на легура од алуминиум, сребро и цинк. Овој материјал дава крајно ниска густина, но е комбинирана со исклучителна цврстина и звучна изолација.
Возилото тежи под 1200 кг. Специјалната алуминиумска-цинк-сребрена легура апсорбира удари до 100 пати над оригиналниот износ, без да ги губи своите квалитети.

Суперавтомобилот е опремен со V8 битурбо мотор, доставен од „многу сериозен производител“. Тој е напумпан до 1400 КС и 1523 Нм вртежен момент.
Благодарение на овие индикатори Inferno може да забрзува од 0 до 96 км/ч за 2,7 секунди, а максималната брзина му е речиси 400 км/ч.
Првиот подготвен Inferno треба да се појави кон крајот на оваа година. Првата серија, која ќе биде наречена First Edition, ќе биде ограничена на 12 примероци. Секоја од нив поединечно ќе чини 2,14 милиони долари.Автомобилот е изработуван во текот на седум години, а на крајот од развојниот процес доаѓа и Италијанецот Антонио Ферајоли, кој претходно бил вклуч

loading...