Почина баба Марија: Наследи милион долари, а живееше во трошна куќа!

Loading...

Бабата Марија Златиќ (86) од село близу Бољевац, која по смртта на сопругот наследи еден милион австралиски долари, почина во беда во трошната куќичка од кал.Луѓето што ја чувале и со кои имала потпишано договор за доживотна издршка, го пронашле нејзиното тело на кревет.
Наследниците на нејзиното богатство ѝ биле лути што својата животна приказна ја споделила со медиумите.
-Таму каде што наскоро ќе одам, парите не ми требаат, затоа ги подарив. Парите ги дадов на луѓето што ме чуваат. Ним тие пари им се попотребни, а јас и така не знам колку е тоа. Мене ми се доста моите осум илјади динари, колку што е мојата земјоделска пензија – рекла бабата милионерка, на почетокот на годинава.
Проблемите почнале кога се дознало дека наследила 940.000 австралиски долари.
-Откако го доби наследството, се појавија многубројни други наследници, кои тврдеа дека се сопственици на тестаментот на нејзиниот сопруг Момчило – рекле соседите.
Луѓето што ја чувале баба Марија во меѓувреме подигнале поголем дел од парите. Само на Марија парите не ѝ биле важни.
Баба Марија е погребана вчера.Луѓето што ја чувале и со кои имала потпишано договор за доживотна издршка, го пронашле нејзиното тело на кревет.
Наследниците на нејзиното

loading...