Почина македонскиот пејач на хитовите „Роза сина“, „Само ти“ и „Скопје градот мој“

Loading...

Пред неколку дена почина познатиот пејач Зоран Милосављевиќ.
Животот го загуби во Скопје, во 79-та година од животот.

Цел работен век Зоран  работеше како камерман во Македонската телевизија, а подоцна  беше и директор на Продукцијата на МРТ. Зоран Милосављевиќ  на Скопскиот фестивал, во 1971 година со песната „Само ти“ на Александар Џамбазов ја освои првата награда.

Зад себе остави многу евергрини, меѓу кои се и: „Роза сина“ на Димитар Масевски, „Те барам сега љубена“ на Славе Димитров, „Скопје градот мој“ …
Зоран замина физички од овој свет неговите песни ни останаа во наследство. Тие одамна се евергрини и со задоволство ќе ги слушаат и пеат генерациите по нас.

Животот го загуби во Скопје, во 79-та година од животот.

Цел работен век З

loading...