Почина Миќо Орловиќ

Loading...

Познатиот водител и новинар Миќо Орловиќ почина во среда во 79 година од животот.На програмата на Радио Белград првпат се огласи на 15 октомври 1957 година како репортер од фудбалски меч.Телевизија Белград од 28 август 1958 година го емитуваше првиот ТВ Дневник, чиј водител беше токму Орловиќ.Тој беше познат во земјите од поранешна Југославија.Двапати се женеше и има една ќерка.
МакфаксПознатиот водител и новинар Миќо Орловиќ почина во среда

loading...
Loading...