ПОЧИНА ПО УПОТРЕБА НА ДЕЗОДОРАНС: Ова мора да го знаете!

Тинејџерот Томас Таусенд (16) од Кент, починал по вдишување на гас од дезодорансот кој го користел во претерани количини.Како што тврдат истражувачите, Томас користел големи количества дезодоранс за да се „исчисти“, отколку порадо да се истушира.
Полицијата при истрагата пронајде 42 дезодоранси во неговата спална соба, од кои поголем дел биле празни.
„Тој користеше по еден дезодоранс неделно, бидејќи не сакаше да се тушира. Го прскаше средството на себе и по бричење за да го прикрие непријатниот мирис на телото. Не ни знаев дека има толку дезодоранси во собата“ – изјавила неговата мајка Сели.
Причина за смртта е колапс предизвикан од бутан којшто младичот го вдишал, додека во крвта не биле пронајдени траги од дрога и алкохол, навел патологот.Како што тврдат истражувачите, Томас користел големи количества дезодоранс за да се „исчисти“, отколку порадо да се истушира.
П

Пронајдете не на следниве мрежи: