Подгответе го овој превкусен десерт…Состојки
Пандишпан
6 јајца 300 гр шеќер 1 ванила 300 гр брашно 1 пециво Прелив од млеко 1 л млеко (3.5% масленост) 750 мл слатка павлака (нематена хопла) 250 мл млеко за кафе (10% масленост) За премачкување ПодготовкаБелките изматете ги со шеќерот цврсто како шлаг, додавајте ги жолчките една по една и продолжете со матењето да се соедини смесата.Додадете го брашното заедно со пецивото и измешајте со голема лажица или со жица.Смесата истурете ја во подмачкан со путер и набрашнет плех (35х20х6).Ставете го да се пече во загрена рерна на 200 степени првите 10 минути, потоа намалете ја температурата на 180 и печете го уште 20 минути.Оставете го да олади (но не премногу, треба да биде млак). Во меѓувреме измешајте ги сите видови на млеко.Млакиот пандишпан превртете го на крпа и во плехот ставете половина од измешаното млеко. Во него ставете го пандишпанот така превртен и над него до турете го останатото млеко.Оставете го да впие од млекото окулу 2 часа. Потоа исечете го на коцки, покријте го со фолија, и ставете го во фрижидер неколку часа добро да се разлади.Пред сервирање секоја коцка мачкајте ја со готов карамел.Состојки
Пандишпан
6 јајца 300 гр шеќер 1 ванила 300 гр брашно 1 пециво