Поднесено обвинение против напаѓачот на Радмила Шекеринска во Собранието

Loading...

Јавното обвинителство на Марко Зврлевски поднесе обвинение против напаѓачот на Радмила Шекеринска на 27 април во Собранието.
Според обвинението, истиот се товари за кривично дело – насилство за кое е предвидена казна затвор од три до десет години. Обвинението е испратено до Кривичниот суд на оценување.
Напаѓачот беше на распит во јавното обвинителство, а за дел од медиумите изјави дека не се кае за стореното, бидејќи не ја нападнал Шекеринска, туку сакал да и помогне. Актуелната министерка за одбрана Радмила Шекеринска се здоби со тешки телесни повреди.
Ова е второ обвинение кое е поднесено за настаните од крвавиот четвроток на 27 април. Претходно беа обвинети и осудени на условни казни девет лица  за учсетво во толпа. За напаѓачите на Зијадин Села се уште нема обвинение.
 
 

Според обвинението, истиот се товари за кривично дело – насилство за кое е предвидена казна затвор од три до десет години. О

loading...