Подржувачите на опозицијата : Ниедна партија да не преговара со Дуи ако услов за формирање на Влада се на штета на државните интереси

Loading...

Подржувачите на опозоцијата : Ниедна партија да не преговара со Дуи ако услов за формирање  на Влада се на штета на државните интереси.Не може Ахмети, со десет пратеника, наспроти 90 и кусур на македонските партии, да го уценува цел македонски народ и да бара министри, двојазичност, измена на Устав за албанскиот јазик како втор службен, платформи. Ова го истакнал гледач на 24 телевизија, а согласна со него е и новинарката Јорданка Ивановска- Јоци, препознатлив поддржувач на СДСМ.

-Ниедна партија да не преговара повеќе со ДУИ, доколку услов за формирање Влада се националистичките барања на штета на државните и национални интереси.
Нека има мешана, било каква, единствено без прифаќање на нереалните и федеративните барања на ДУИ.
Јас сакам идна Влада која ќе ми овозможи подобар живот, плата, помали даноци, цени, а не битпазар во кој фокус ќе биде раскрчмување на Македонија, напиша таа на својот Фејсбук профил.
 Не може Ахмети, со десет пратеника, наспроти 90 и кусур на македонските партии, да го уценува цел македонски

loading...