Погледнете колку ги плаќаат Албанците за да војуваат во Сирија

Според косовскиот дневен весник „Бота сот“, Албанците од Косово и Метохија кои заминуваат за Сирија, добиваат по 65 евра дневно.Оваа сума натерала голем број на млади да се приклучат на редовите на ИСИС, но некои од нив одат и поради личните убедувања.
За околу 65 евра дневно луѓето заминуваат да се борат, стануваат терористи и не го штедат својот живот, но и животите на другите, вклучувајќи и деца, се наведува на крајот на текстот.Оваа сума натерала голем број на млади да се приклучат на редовите на ИСИС, но некои од нив одат и поради личните убедувања.
За околу 65 ев

Пронајдете не на следниве мрежи: