ПОЈАКИ ОД НИКОТИН: Зошто некои пушачи доживуваат сто години?

Loading...

Сите пушачи сите пушачи знаат дека поради таа навика здравјето им е загрозено. Но, некои пушачи и покрај тоа, долго живеат…Американските научници откриле дека некои пушачи доживуваат длабока старост, а за тоа можат да им се заблагодарат на гените.
Научниците долго време ги проучувале пушачите кои живеат долго и забележале дека една работа им е заедничка, а тоа се гените на долговечноста.
Тие гени им овозможуваат да бидат отпорни на штетните состојки од цигарите, но и на општото загадување на околината.Американските научници откриле дека некои пушачи доживуваат длабока старост, а за тоа можат да им се заблагодарат на гените.
Научниците дол

loading...
Loading...