Политичката и економската стабилност одат рака под рака

Loading...

Политичката и економската стабилност одат рака под рака, вели генерален директор на Шпаркасе банка, Глигор Бишев, кој гостува во „Отвореното студио“ на ТВ Нова.-Важно е економските политики да се градат на очекувањата на граѓаните. Политичката и економската стабилност одат рака под ракa. Стабилноста на денарот е драгоцена работа. Банкарскиот систем, економијата, инстуциите имаат нераскинлива врска. Во изминатите 20 тина години ниту банките ниту монетарната политика не беа генератори на неповолни движења. Ова е голема сатисфакција, вели Бишев.-Важно е економските политики да се градат на очекувањата на граѓаните. Политичката и економската стабилност одат рака под ракa. Стабилноста на ден

loading...