Полнета плескавица на австриски начин

Уште еден  прекрасен празничен рецепт е пред вас !Состојки:
– 750 g мешано мелено месо (3/4 говедско и 1/4 свинско) – 1 лук – 1 кг свинска марамица – 3 јајца – презла – оригано – магданос – мајчина душица – морско оревче – маслиново масло – салата и зеленчук на пареа (како прилог) – супа од зеленчук
Припрема
Марамицата наквасете ја во млака вода 15 минути. Две јајца варете ги 7 минута во зовриена вода . Во сад обработете го  месо , изматено јајца , исецкан лук и зачин , шака презла, посипете сол и морско оревче. Исцедете ја свинската марамица и раширете ја. Ставете ја во кутија , порамнете и  на средина и ставете го твдро варените јајца. Месото замотајте го во ролат кој ќе го поврзете со кујнски конец и ставете го во ватростален сад , прелите го со 3-4 лажици супа па печете во рерна 180 степени саат време , повремено оливајќи со сокот од печењето . Месото превртувајте го за да и од другата страна добие убава боја. Печеното месо оставите  го да оставите  10 мин , тргнете го конецот , сечете го на парчиња и послужете со салата и варен зеленчукна пареа.Состојки:
– 750 g мешано мелено месо (3/4 говедско и 1/4 свинско) – 1 лук – 1 кг свинска марамица &ndas

Пронајдете не на следниве мрежи: