ПОЛОШИ ОД ИСИС: Ова се украински специјалци кои се одговорни за застрашувачки ѕверства!

Loading...

Баталјоните „Ајдар“ и „Азов“, се одговорни за брутални мачења и киднапирања, но нејверојатно и за егзекуции во стилот на ИСИС со сечењето на глави. „Ајдар“ е група од десно ориентирани украински националисти кои стојат зад огромен број воени злосторства на територијата на источна Украина, известува Амнести Интернешнл.Извештајот на Амнести Интернешнл бил објавен откако руската телевизија „НТВ“ објавила снимки на кои се гледаат обезглавени тела и отсечени глави на двајца цивили, кои се идентификувани како руски воени заробеници. Неколку часа подоцна, на киевската телевизија „Правилоне ТВ“ било емитувано интервју со мајката на еден од двајцата погубени која признала дека син ѝ бил руски бунтовник и дека за неговата брутална смрт се одговорни специјалците од „Азов“ и „Ајдар“.
Членовите на „Азов” често ги изразуваат своите нацистички ставови, како и омразата кон проруските бунтовници.
Се смета дека во моментов постојат околу 30 вакви организации, кои се финансирани од украинските моќници.Извештајот на Амнести Интернешнл бил објавен откако руската телевизија „НТВ“ објавила снимки на кои се гледаат обезглавени тела и отсеч

loading...
Loading...