Поминаа 40 години од првата употреба на мобилен телефон

До денес поминуваат 40 години откако за прв пат е направено првото јавување на мобилен телефон. Пред 40 години мобилните чинеа 3.500 долари а денес мобилната телефонија има 6 милијарди корисници.
Мартин Купер „таткото“ на мобилните телефони на почетокот мислел дека мобилните нема да станат популарни поради нивната висока цена, но погрешил.
 До денес поминуваат 40 години откако за прв пат е направено првото јавување на мобилен телефон. Пред 40 години мобилни

Пронајдете не на следниве мрежи: