Поминал 36 години во затвор иако е НЕВИН: Еве што ПРВО направи откако излезе на слобода!

Loading...

Мајкл Хенлајн 1980 година бил обвинет за убиство кое не го направил. Заради тоа тој во затвор одлежал цели 36 години.Организацијата California Innocence Project, со години ја докажувала неговата невиност, а на крајот успеала во тоа.
Мајкл бил ослободен од затвор по најдолгото незаслужено лежење во историјата на Калифорнија.
По излегувањето првата работа што посакал да ја направи е да проба хамбургер каков што видел на рекламите.Организацијата California Innocence Project, со години ја докажувала неговата невиност, а на крајот успеала во тоа.
Мајкл бил ослободен од

loading...