Поплави во источниот дел на Србија!

Loading...

Надојдените води во реките по поројните дождови во источниот дел на Србија ги поплавија патиштата и мостовите и предизвика прекин на електричната енергија и телекомуникациската мрежа, при што неколку населени местаостанаа целосно изолирани.Петнаесет села во околината на градот Кладово, во близина на романската граница, се отсечени од светот, а околу 20 жители на едно село се блокирани и е невозможен пристапот до нив.
 Две лица загинаа во поплавите во Словенија за време на викендот, а стотици луѓе беа принудени да ги напуштат своите домови во Хрватска.Во големите поплави кои во мај го зафатија Балканот животот го загубија над 50 лица. Петнаесет села во околината на градот Кладово, во близина на романската граница, се отсечени од светот, а околу 20 жители на едно село се блок

loading...
Loading...