Популарната Аси со сопругот Онур во Скопје ќе ја отвори Неделата на турски филмови

Loading...

Единаесет проекции на шест филмски остварувања на современата турска кинематографија ќе бидат прикажани во рамки на „Неделата на турски филмови во Македонија“.Од денеска до 6 ноември во Кинотека на Македонија ќе бидат прикажани филмовите „Есен“, „Долга приказна“, „Интернационала“, „Мојата сестра: Момо“, „Погрешна бројаница“ и „Битола мој роден крај“.
Организатор на четвртата „Недела на турски филмови во Македонија“ е Советништвото за култура и информации при Амбасада на Република Турција во Скопје.
Свеченото отворање е вечер во Кинотека на Македонија, каде ќе присуствува Јасин Али Туркери, режисерот на документарецот „Битола мој роден крај“.
На годинашното издание на „Неделата на турски филмови во Македонија“ ќе присуствуваат турските филмски ѕвезди, актерот Онур Сајлак кој ја толкува главната улога во филмот „Есен“ и неговата сопруга, актерката Туба Бујукустун.
Влезниците ќе можат бесплатно да се подигнат во Кинотека на Македонија.Од денеска до 6 ноември во Кинотека на Македонија ќе бидат прикажани филмовите „Есен“, „Долга приказна“, „Интернацион

loading...
Loading...