Поради песните на Цеца: Погледнете што и се случи на оваа млада пејачка

Loading...

Сараевската пејачка Емина Туфо, се нашла на мета на „зли луѓе“ кои се обиделе да и ја уништат кариерата. Емина настапила во едно кафуле, кое било исполнето до последното место. Пејачката на гостите цело време им исполнувала музички желби, пеејќи го својот  репертоар. Но, доцна во ноќта дошло до инцидент, кога пејачката испеала неколку песни од Цеца Ражнатовиќ.Како што се зборува, таа вечер неколкумина кога ги слушнале песните на Цеца одлучиле да изреагираат и да ја нападнат пејачката, со објаснение дека не дошле да ги слушаат песните на Цеца и дека веднаш би требло да престане да пее песни од Цеца.
Според  многу сведоци, се вмешале и сопствениците на локалот, кои застанале во одбрана на пејачката, но набрзо по каратката  расправија со некои од гостите, ја замолиле Емина да го смени репертоарот.
„Отпеав две нејзини песни од почетокот до карајот, и тоа се песни кои сите ги пееа со мене на глас од почеток до крај. Немаше никаков инцидент.
Ние музичарите и пејачите ги  пееме и свириме  сите убави песни. „Име и презиме“ е љубовна песна. Тоа што Цеца ја пее не важно. Песната е ок. Не навредува никого и младината ширум Балканот ја сака. Јас не ги сакам ниту Цеца, ЈК, ниту Сека но ги сакам нивните песни“, вели маладата пејачка.Како што се зборува, таа вечер неколкумина кога ги слушнале песните на Цеца одлучиле да изреагираат и да ја нападнат пејачката, со објаснение дека

loading...
Loading...