Порака до тато: „Не е ни чудно што сум силувана на 21 година…“

Овој краток филм претставува апел кој девојчињата и ќерките го упатуваат до своите татковци.Според податоците од Светската здравствена организација, една од три жени во светот ќе доживеат физичко или сексуално насилство за време на својот живот, и тоа најчесто од својот партнер.
„Супер тато“ компанијата која се занимава со темата татковство и поголемо ангажирање на татковците, односно промовира вклучување на мажот како активен, родно рамноправен, одговорен и ненасилен татко и старател, со промовирање на концептот на позитивно родителство.
Активностите на кампањата се поддржани од страна на Популациониот фонд на Соединетите нации (UNFPA) и CARE International Balkans и е дел од глобалната кампања посветенa на татковството – MenCare.Според податоците од Светската здравствена организација, една од три жени во светот ќе доживеат физичко или

Пронајдете не на следниве мрежи: