Порно ѕвездите како педагози

Loading...

Директор на едно училиште во Кембрич обезбедил за својот иден професор по сексуално образование плата од 28.000 фунти, а својата намера ја објаснил со зборовите: децата треба да бидат свесни за разликите помеѓу онлајн порнографијата и вистинските сексуални односи и врски, но и да бидат предупредени за нереалниот приказ на сексот во порно филмовите.
За можноста како професор да вработи некој порно глумец директорот изјавил:
“Воопшто не ја отфрлам таа можност, зошто би било тоа несоодветно? Јас таа можност не би ја исклучил, ниту пак би ги обележувал тие луѓе поради нешто што работеле во минатото, доколку сум почуствувал дека ги сфатиле вистинските вредности и евентуално станале пример за децата.”
“Освен тоа денес на интернет не можете да побегнете од порнографијата која е насекаде присутна. Имате пристап на работи кои пред неколку години биле недостапни. На децата треба да им се помогне да донесат правилни одлуки и да ги сфатат дека таквите работи може да направат зависност, може да бидат штетни, така што мислам дека е потребно децата да развиваат свест за вистинските работи.”
„Нашата работа е децата да ги подготвиме за живот, за иднината, а важен дек од животот се односите помеѓу луѓето“
Едноставниот пристап до порнографијата може да ја уништи нивната можност за остварување на успешна врска. Директор на едно училиште во Кембрич обезбедил за својот иден професор по сексуално образование плата од 28.000 фунти,

loading...
Loading...