После ова никогаш нема да одите боси во кревет: Еве што се случува кога спиете во чорапи

Носењето  чорапи прави   крвните садови да се шират, што  праќа сигал до мозокот дека е време за спиење.Постои  врска помеѓу   ширењето  на крвните садови( опуштање на мускулите) и  брзината со која настапува сонот.
Освен тоа што побрзо  тонете во  сон, чорапите го подобруваат  вашиот сексуален живот.
 Според студиите на универзитетот  во Гронинген дури  80 % од паровите кои  носеле чорапи  за време на сексуален однос доживеале оргазам. Оргазамот е регистриран со помош на скенирање на мозокот.
 Од паровите кои  не носеле чорапи за време на секс половина од нив не можеле да доживеат оргазам.
Важна напомена:
Доколку одлучите да спиете со чорапи, неопходно  е тие да бидат чисти. Никако  не легнувајте со чорапи кои сте ги  носеле цел денбиејќи можете да добиете габички кои  тешко се отстрануваат.Постои  врска помеѓу   ширењето  на крвните садови( опуштање на мускулите) и  брзината со која настапува сонот.
Ос

Пронајдете не на следниве мрежи: