ПОСПАНОСТ И УМОР! Еве како да се разбудите!

Loading...

Во последно време, се повеќе луѓе се жалат дека им се спие, особено во попладневните часови.
 Докторката Нада Макура, која ја мачи истиот проблем, вели дека температурата е идеална, а вистинската причина е уморот.
„Луѓето очекуваат одмори, но и повеќе работат поради поволните временски прилики, па во попладневните часови, чувствуваат засилен умор“, наведува таа, која смета дека причината би можела да биде во висината на атмосферскиот притисок.
Таа за поспаноста го обвинува и Европското фудбалско првенство, како и тв програми кои траат до доцна навечер, а предизвикуваат големо внимание.
„Ако чувствувате умот и омалаксаност, прво измерете го притисокот и ако е низок, лежете кратко и подигнете ги нозете“, советува Макура.

Прва помош за поспаност и умор е лимонада со ментол, сладолед и кафе. Добар избор е и некое ледено кафе.
Меѓутоа, ако проблемот потрае и ако уморот е постојан, проверете ја крвната слика, бидејќи омалаксаноста може да биде еден од симптомите со штитната жлезда, анемија и хормонални пореметувања.
 Докторката Нада Макура, која ја мачи истиот проблем, вели дека температурата е идеална, а вистинската причина е уморот.
„Луѓето очеку

loading...