Постои опасна храна која предизвикува задушување кај децата

Loading...

Во американската студија која е објавена во списанието „Педијатрис“ се покажа дека постои опасна храна која предизивкала задушување кај повеќе од 16 илјади деца до 14 години.Останатата опасна храна поради која е повикувана брза помош поради задушување се  видови бонбони, месо, коски, овошје и зеленчук, семенки, јаткасти плодови, чипс или пуканки.
Прочитајте повеќе на najadise.mk
 Останатата опасна храна поради која е повикувана брза помош поради задушување се  видови бонбони, месо, коски, овошје и зеленч

loading...
Loading...