Поучна порака која вреди да се прочита: Да би имал шанса пак да го проживеам животот би направил повеќе грешки…

Loading...

На еден старец му соопштиле дека е смртно болен, па решил да напише поучна порака.-Да имам можност повторно да го проживеам животот, би се обидел да направам повеќе грешки. Не би се обидувал да бидам совршен. Повеќе би бил опуштен и насмеан. Би бил флексибилен. Би ризикувал повеќе, би се качил на повеќе планини, би препливал повеќе реки, би отишол на места кои никогаш ги немам посетено. Би јадел повеќе сладолед и помалку житарки. Би имал повеќе вистинити неволји, а помалку измислени. Знаете, јас бев еден од ние луѓе кои живеат промислено, разумно и постојано се грижат за иднината.
Да имам можност повторно да проживеам сè, повеќе пати би се возел на рингишпил, би гледал повеќе изгрејсонца, повеќе би си играл со своите деца, би бил посреќен и не би се заморувал со секоја ситница. Но, знаете, ја немам оваа можност повеќе…
Немојте предоцна да сфатите дека немаме втора шанса“.-Да имам можност повторно да го проживеам животот, би се обидел да направам повеќе грешки. Не би се обидувал да бидам совршен. Повеќе би бил опуште

loading...
Loading...